OM OSS

Birgitta (t.v) och Amanda (t.h)

Kennel Noble Nadirs är belägen strax utanför Sollebrunn, Alingsås kommun. Här har vi en liten gård som också delas med får, katter och förstås våra fantastiska hundar. Inspirationen till namnet kommer från vår första hund, en långhårig collie som hette Cezannes Noble Nadir som vi tyvärr förlorade alldeles för tidigt.

 

Uppfödningen började efter att vi köpt en tik, Ohlala Cindy av Skymningen, hon blev startskottet och 1996 föddes första Phalènekullen, där den fantastiska avelstiken Noble Nadirs Ariel föddes.

 

 

För oss är det viktigt att hundarna får en varm och trivsam hemmiljö i nära samspel med oss människor för att utvecklas till trygga och glada hundar. Hundarna har alltid haft barn omkring sig och det har varit av stor betydelse för deras utveckling, både hundarna och barnens.

Nu börjar barnen bli stora, men Amanda (och även Caroline och Anna) har verkligen anammat hundintresset och brinner för att ställa ut hundar och när hon fyllde 18 år blev Amanda en given delägare i kenneln. Amanda bor idag i Halmstad med två av våra Phalèner.

 

Vi tycker att det är viktigt att vi har roligt tillsammans med våra hundar och försöker därför varje år att ordna olika aktiviteter för våra valpköpare och andra phalèneentusiaster. Vi är ett härligt gäng här i västra som träffas på utställningar och andra träningar och vi har alltid plats för fler som vill vara med.

 

Vårt mål är att föda upp friska, sunda och rastypiska phalèner. Vi väljer noga fram lämpliga och bra avelsdjur som vi tror på.

Vi tittar mycket på mentalitet, då vi tycker det är en viktig del som man inte får glömma bort när det gäller sällskapshundar. Vi försöker göra MH (mentaltest hund) med våra avelsdjur, allt för att kunna matcha rätt i kombinationer.

Titta gärna på våra planerade kullar.

 

Är du intresserad av valp är du välkommen att kontakta oss

Birgitta Bernhed och Amanda Bernhed Uhlèn

Lindåsvägen 10

441 72 Sollebrunn

SWEDEN

+46 (0)704294334

noblenadirs@hotmail.com

Våra hundar äter hundmat ur Roburs sortiment, för där finns det något som passar alla, då våra hundar har olika behov och krav på den mat vi serverar. Våra valpar är uppfödda på Robur Breeder & Puppy och de vuxna hundarna äter Genuin salmon & rice och Maintenance Mini. För oss är det viktigt att våra hundars mat är svensk och närproducerad

 

Ohlala Cindy av Skymningen

Vår första Phalène